Polttoionikromatografia

Xprep C-IC Poltto ionikromatografia

XPREP C-IC (combustion ion chromatography) on TE Instrumentsin valmistama poltto-IC-laitteisto halogeenien (fluori, kloori, bromi ja jodi) ja rikin määrittämiseen.

 

Polttoionikromatografia yhdistää näytteen polttamisen ja tutkittavien komponenttien erottamisen ionikromatografilla yhteen automatisoituun pakettiin. C-IC -laitteistolla voidaan analysoida halogeenien (fluori, kloori, bromi, jodi) ja rikin (esimerkiksi sulfaatit, sulfiitit, tiosulfaatit) erilaisista näytematriiseista, kuten esimerkiksi polymeerit, orgaaniset liuottimet ja polttoaineet.

 

Halogeenien ja rikkiyhdisteiden määrää seurataan tarkasti eri aloilla, sillä ne ovat korroosiota aiheuttavia, myrkyttävät katalyyttejä, vaurioittavat teollisuuden laitteita ja saastuttavat ympäristöä. PFAS-yhdisteiden eli per- ja polyfluorattujen alkyyliyhdisteiden mahdollisiin haittavaikutuksiin on herätty viimeisten vuosien aikana ja viranomaiset ovat asettamassa rajoituksia PFAS-yhdisteiden käyttöön. Näiden yhdisteiden mittaaminen on yleistymässä esimerkiksi hiljattain voimaan astuneiden EU-säädösten vuoksi.

 

Yleensä yllä mainittujen yhdisteiden analysointi on ollut työlästä ja näytteenkäsittely on vaatinut useita vaiheita ja tekniikoita. TE Instruments on kehittänyt täysin automatisoidun, kompaktin kokoisen näytteenkäsittely-yksikön XPERT C-IC:n, jolla näytteet hapetetaan oksidatiivisella pyrohydrolyyttisella poltolla. Hapetetut näytteet kerätään omiin astioihinsa fraktionkerääjällä ja injektoidaan ionikromatografiin.

 

XPREP C-IC on ainoa laitteisto, jolla näytteitä voidaan syöttää sekä syöttölaivalla (boat module) kuppiin, että suoraan höyrystimeen injektoimalla (liquids module). Suoraan injektoimalla on monia etuja, mm:

 • Kontrolloitu näytteen höyrystäminen ja siirto inertillä kantokaasulla uuniin edesauttaa näytteen täydellistä palamista ja ehkäisee nokeamista
 • Näytetilavuus 100 µl asti mahdollistaa pienempien pitoisuuksien mittaamisen
 • Suora injektointi nopeuttaa analyysiaikoja ja parantaa mittauksien toistettavuutta
Yleisimmät käyttökohteet:

Petrokemikaalit

(Bio)polttoaineet

Nestekaasu (LPG) ja muut kaasut

Voiteluaineet

Orgaaniset liuottimet ja kemikaalit

Polymeerit (raaka-aineet ja lopputuotteet)

Ympäristöanalytiikka (esimerkiksi PFAS-yhdisteet)

Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden komponentit (ROHS-direktiivin mukaiset vaatimukset)

Kaivosteollisuus

Laitteen ominaisuudet:

65-paikkainen fraktionkerääjä mahdollistaa usean näytteen analysoinnin ilman huuhtomisia näytteiden välissä. Poltetut näytteet voidaan joko analysoida suoraan ionikromatografilla tai säilöä myöhempää mittaamista varten.

Poltetun näytteen injektointi kaikkien tunnettujen valmistajien ionikromatografeihin

Puolet pienempi koko verrattuna muiden valmistajien CIC-laitteistoihin

Integroitu fraktionkerääjä näytteiden käsittelyyn lisää automaattisesti vaaditun määrän reagensseja poltettujen näytteiden absorptoimista varten

Automatisoitu näytteensyöttö polttouuniin kaikille matriiseille

Oksidatiivinen pyrohydrolyyttinen poltto kaikille näytetyypeille (kiinteä, nestemäinen, kaasu, nestekaasu (LPG))

 

Automaattinen näytteensyöttö voidaan toteuttaa käyttämällä nestemäisille näytteille ARCHIE näytteensyöttäjää joko syöttölaivan kuppiin injektoimalla tai suoraan höyrystimeen. Kiinteät näytteet voidaan syöttää NEWTON näytteensyöttäjällä, johon mahtuu 20-60 näytettä. Paineistetut kaasut ja nestekaasut syötetään automaattisesti GLS näytteensyöttäjällä ja paineettomat kaasut GBS näytteensyöttäjällä.

Lisätiedot:
XPREP C-IC-04

Herääkö analyysilaitteista kysyttävää?

Olethan yhteydessä meihin, jos tarvitset apua sopivan laitteen tai tarvikkeen valinnassa. Voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai viereisellä yhteydenottolomakkeella!

  Lab-dig Oy logo

  Hirsalantie 11, 02420 Jorvas

  labdig@labdig.fi

  09 8845 022

  © 2023 Lab-dig Oy | Tietosuojaseloste | Verkkosivutoteutus Makum Oy

  Scroll to Top